FoodWIN is een team van experten in het voorkomen van voedselverspilling dat samenwerkt met gemotiveerde organisaties. Van lokale overheden, grote keukens, voedingsbedrijven, … tot jouw organisatie, iedereen wordt food waste kampioen!

FoodWIN is een aanspreekpunt voor alle vragen rond voedselverspilling. We vinden het antwoord door diep te graven in onze ervaring en onderzoek, of door ons uitgebreide netwerk te raadplegen. 

We zijn ervan overtuigd dat elke uitdaging op het gebied van voedselverspilling een oplossing heeft. Daarom innoveren we bij FoodWIN: de oplossing bestaat nog niet? We ontwikkelen ze samen!

FoodWIN is de coördinator van de Food Waste Alliance, een samenwerkingsverband van voedselverspillingsexperts, van preventie tot herverdeling en verder.

Het voorkomen van voedselverspilling is de meest effectieve strategie om de druk op onze kostbare grondstoffen te verminderen. FoodWIN plaatst preventie van overschotten daarom boven herverdeling of valorisatie voor niet-menselijk gebruik. 

FoodWIN is een holacratische organisatie, die werkt met flexibele en aanpasbare organisatiemanagementstructuren. We zijn actiegericht en geven om participatie van belanghebbenden.

En, het allerbelangrijkste: we hebben veel plezier in wat we doen, en brengen de FoodWIN vibe graag over naar jou!

In Leuven zijn er heel wat organisaties en mensen die zich dagelijks keihard inzetten tegen voedselverspilling. Het was dan ook enorm interessant om met hen te brainstormen, en na te denken over hoe we samen nog meer kunnen bereiken. Ik kijk alvast heel hard uit naar toekomstige acties tegen voedselverspilling in Leuven!

Hanne Heymans
Specialist steden & business development manager bij FoodWIN