Leuven 2030 zet zich in voor een stad met minder uitstoot en meer toekomst. Een duurzame toekomst waarin we kunnen genieten van gezonde lucht, veel groen, comfortabele woningen en aantrekkelijke publieke ruimtes. Een toekomst zonder negatieve impact op ons klimaat.

Om de CO₂-uitstoot in Leuven zo snel mogelijk te laten dalen, wil Leuven 2030 héél Leuven inspireren tot duurzaam gedrag. Vele inwoners, bedrijven, scholen, organisaties en overheden grijpen al hun kans, nemen hun verantwoordelijkheid op en bouwen mee aan onze klimaatneutrale toekomst.

Dat er in Leuven al enorm veel gebeurt op vlak van duurzame voeding en landbouw, was het vertrekpunt voor de opmaak van een lokale voedselstrategie. Een kader om het Leuvense ecosysteem te engageren en ondersteunen om stappen vooruit te zetten in de verdere verduurzaming van onze voeding en landbouw. Het is het werk van velen en draagt zo op een betekenisvolle manier bij aan de Leuvense klimaattransitie. Heel trots om hier vanuit Leuven 2030 mee een vruchtbare bodem voor te mogen zijn. We kijken uit naar al het moois dat hier nog uit zal voortkomen.

Michèle Jacobs
Participatiemedewerker bij Leuven 2030