Van biocomponenten naar toepassingen

www.vlaio.be

Locatie

Auditorium VAC Leuven

Diestsepoort 6, 3000 Leuven

Ben jij producent en wil je de omschakeling maken naar biobased? Denk je er bv. aan om jouw bouwmateriaal van gras in plaats van beton te maken? Lijken vegetarische hamburgers op basis van algen je wel wat? En ben je nog op zoek naar de juiste kennis om dit te verwezenlijken? Of zoek je gewoon inspiratie over de mogelijkheden binnen de bio-economie? Kom dan op 7 juni naar ons inspiratie- en matchmakingevent in Leuven.

Opwaarderen met kennis

We starten met een korte introductie over bio-economie en de steun van VLAIO. Vervolgens getuigen drie inspirerende ondernemers over hun parcours van biocomponent naar toepassing en de samenwerkingen die ze daarvoor opgezet hebben.

Om van de bio-economie een succes te maken is samenwerken in waardeketens cruciaal. Maar wat is een waardeketen? En hoe werk je succesvol samen? Piet Verhoeve, auteur van het boek Win-winnovatie en directeur innovatie van de Vlaamse speerpuntcluster flanders.healthTech geeft je in een boeiende uiteenzetting de nodige tips en handvatten.

Tot slot kan je aansluiten bij de matchmaking- en netwerkreceptie, waar we je op basis van je vraag in contact brengen met de juiste kennispartner(s). Experten van Bio Base Europe Pilot Plant, Food Pilot, Hogeschool UCLL, ILVO, Inagro, KdG, KU Leuven, Thomas More, UGent, UHasselt, VITO en Vives staan klaar om je verder te helpen.

Voor wie?

Dit event staat open voor iedereen die aan de slag is of wil in de bio-economie. Wil jij jouw bestaande producten biobased maken? Of een nieuw product ontwikkelen op basis van biocomponenten, maar weet je nog niet hoe of wat? Schrijf je in en ontmoet de juiste experten die je kunnen ondersteunen bij het realiseren van je plannen en het concretiseren van je ideeën.

Praktisch

Het event gaat door op dinsdag 7 juni 2022 van 14.30 tot 18.00 uur.

Locatie: Auditorium VAC Leuven (Diestsepoort 6, 3000 Leuven).

Programma:

  • Introductie bio-economie
  • Inspirerende getuigenissen van ondernemers 
  • Gastspreker Piet Verhoeve: Samenwerken in een waardeketen: hoe je slaagkansen maximaliseren?
  • Matchmaking met één-op-één gesprekken tussen bedrijven en kennisinstellingen
  • Netwerkreceptie

Geef in het inschrijfformulier aan waar je mee bezig bent en/of waar je naar op zoekt bent zodat we ervoor kunnen zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
 

Gepubliceerd

Misschien ben je ook geïnteresseerd in