Pomona Inspiratiesessie + workshop herstellende landbouw

eur03.safelinks.protection.outlook.com

Locatie

Bib Leuven Tweebronnen

Wat is herstellende landbouw eigenlijk? Wat wordt er precies hersteld? Wat zijn de basisbegrippen en wat zijn inspirerende voorbeelden in binnen- en buitenland? Beperkt herstellende landbouw zich tot het landschappelijke en ecologische luik of gaat het ook breder? En wat is de potentiële productie van zo'n systeem? Allemaal vragen waar we jou in deze inspiratiesessie een antwoord op zullen geven. Tijdens een praktijkgerichte workshop bekijken we nadien de concrete situatie in en rond Leuven.

Timing

19u00 - 19u45 : inspiratiesessie door Lieven Bauwens, Tim De Roeck en Stéphanie De Caluwé (zowel online als in Studio Henry te volgen)

19u45 - 20u00 : pauze

20u00 - 21u30 : praktijkgerichte workshop over de concrete mogelijkheden van herstellende landbouw in de buurt van Leuven (in kleinere groepen en enkel te volgen in Studio Henry)

21u30 - 22u00 : drink

Sprekers

Lieven Bauwens, Tim De Roeck en Stéphanie De Caluwé zijn bestuurders van Pomona vzw en van de eerste Pomona boerderij (Pomona Puur Natuur cvba), een coöperatief herstellend landbouwbedrijf en praktijkgericht expertisecentrum in Sint-Niklaas. Ze nemen je graag mee langs enkele inspirerende voorbeelden van herstellende landbouw uit het buitenland en maken vervolgens ook de vertaalslag naar de praktijk in het Waasland.

 

Gepubliceerd

Misschien ben je ook geïnteresseerd in