www.vvsg.be
Abdij van Park Leuven
Op dinsdag 27 september ontdek je het menu voor een lokaal voedselbeleid. We vieren drie jaar VVSG-activiteiten met de presentatie van een kookboek voor gemeenten die aan de slag willen met voedsel. Verwacht je aan een drie sterren evenement met inspirerende TED sprekers zoals de internationale bestsellerauteurs Carolyn Steel, Tristram Stuart en de Belgische schrijver en Dokter Staf Henderickx. Daarnaast grijpen we de kans om de huidige positieve dynamiek rond lokaal voedselbeleid in een politieke engagementsverklaring voor de komende jaren te vertalen en vieren we onze 5-jarige vruchtbare samenwerking met Nederland.
Uiteraard voorzien we ook een culinaire beleving doorheen de hele dag. We nodigen jullie uit om mee aan tafel te schuiven op een wondermooie locatie die voedsel uitademt, de tiendenschuur van de Abdij van Park te Leuven.
Dinsdag 27 september 2022 van 9u45 tot 16u30
Tiendenschuur, Abdij van Park 7, 3001 Leuven
Abdij van Park is een bruisende plek van cultuur, erfgoed en ontmoeting. Het abdijdomein, aan de rand van Leuven en midden in het groen, is een van de best bewaarde in West-Europa. De site ademt met de kaasboerderij, de abdijbrouwerij, de brasserie en het stadslandbouwproject voedsel uit.
9.45 uur | Onthaal met koffie
10.00 – 12.30 | Keynotes
12.30 – 13.30 | Outdoor lunch experience
13.30 – 14.00 | Kennismaking voedselinitiatieven Abdijsite
14.00 – 15.00 | Keynotes
15.00 – 15.25 | Engagementsverklaring lokaal voedselbeleid
15.25 – 16.30 | Receptie
Carolyn Steel is een vooraanstaand denker over eten en steden. Ze is auteur van de bekroonde boeken Hungry City: How Food Shapes Our Lives (2008) en Sitopia: How Food Can Save the World (2020).
Tristram Stuart is een internationaal bekroonde voedselspreker De milieucampagneorganisatie die hij oprichtte, Feedback, vecht wereldwijd tegen minder voedselverspilling.
Staf Henderickx is een ex gemeenteraadslid van Lommel, huisarts en auteur van 'Van Mammoet tot Big Mac' en 'Zit seks tussen de oren'.
Rudy Crabbé is oprichter van de Nederlandse stichting Eten+Welzijn, die bouwt aan gezonde en duurzame zorg. Hij zet zich al jaren in om het eten en welzijn van patiënten, cliënten en burgers te verbeteren.
Steven Desair is VVSG adviseur lokale voedselstrategieën, auteur, sociaal ondernemer met passie voor eten en ecologie.
Jan Willem van der Schans is onderzoeker stedelijke voedselvoorziening bij Wageningen Economic Research. Hij houdt zich bezig met ondernemerschap en verduurzaming in innovatieve korte voedselketens (stadsgerichte landbouw en stadslandbouw).
Je ontvangt na deelname een factuur.
Kosteloos annuleren is mogelijk tot één week voor aanvang van de studiedag.
Ben je onverwacht verhinderd of is het te laat om kosteloos te annuleren? Laat je vervangen door een collega.